Over Laila

Laila de Vries is een Nederlandstalige singer-songwriter. Met haar treffende liedteksten, rijke pianoklanken en warme stemgeluid weet zij het publiek te raken. Haar liedjes zijn puur, eerlijk en herkenbaar. Voor alle emoties die wij als mens ervaren weet Laila een muzikale vertaling te vinden.

De naam Laila komt uit het Hebreeuws waar het ‘nacht’ betekent. De nacht brengt verstilling en nieuwe inzichten. Het maanlicht is voldoende om objecten in het donker te kunnen duiden. In haar muziek laat Laila haar licht schijnen op de essentie van datgene wat ze wil vertellen. Ze stopt nooit bij wat aan de oppervlakte zichtbaar is, maar gaat op zoek naar het verhaal van de nacht. 

Zolang ik me kan herinneren heb ik melodieën in mijn hoofd. Wanneer mijn moeder mij vroeger in huis zocht, hoefde ze enkel op het geneurie af te gaan. Daar vond ze mij, zingend en opgaand in mijn eigen wereld. Als kind bedacht ik korte liedjes op de piano en schreef ik verhalen en gedichten in mijn dagboek. Later, in mijn tijd op het ArtEZ Conservatorium, kwamen al deze elementen samen en ontdekte ik dat mijn kracht ligt bij het transformeren van gevoel naar muziek.

Pianoles, zangles & songwritingles in Kampen


Achter de piano is de plek waar ik mij het 
meest kwetsbaar én krachtig tegelijkertijd voel. Nergens anders voel ik mij zo verbonden met mijzelf en de mensen om mij heen. Muziek gebruik ik om wat in mij leeft een plek te geven en daarnaast ook om dingen te kunnen uiten die ik normaal gesproken lastig vind om te benoemen. Het voelt voor mij veilig om onderwerpen bespreekbaar te maken in muziek. Er zit veel moois in gevoelens die niet altijd gemakkelijk zijn om over te praten.